Arch Enemys nya projekt: Black Earth

År 1996 bildades i Halmstad ett band som skulle komma att bli ett av de största death metal-banden i Sverige, nämligen Arch Enemy. Det var gitarristen Michael Amott som skapade bandet, efter att han lämnat sitt tidigare band, Carcass. Sedan starten har Arch Enemy gett ut åtta album, men det var först i samband med deras fjärde album, Wages of Sin, som deras stora framgångar började. Detta var nämligen det första albumet som den tyska sångerskan Angela Gossow medverkade på, som ny medlem i bandet. Gossow har sedan dess blivit utbytt av en annan sångerska, Alissa White-Gluz, men bandets sound är fortfarande unikt på det sättet att de har en kvinnlig sångare som growlar lika djupt som en manlig sångare.1024px-Arch_Enemy_01

I januari 2016 kunde fans till Arch Enemy glädjas då de fick veta att både nuvarande och forna medlemmar av bandet kommer att förenas i ett gemensamt musikprojekt som de kallar Black Earth, vilket också var namnet på Arch Enemys debutalbum. Projektet består av en rad liveframträdanden på scen, då bandmedlemmarna (gamla och nuvarande) kommer att framföra låtar från Arch Enemys första tre album. De som kommer att ingå i projektet är grundaren Michael Amott, som kommer att spela gitarr, Christopher Amott, som också han kommer att spela gitarr, Johan Liiva, som kommer att sjunga, Daniel Erlandsson, som spelar trummor, och Sharlee D’Angelo, som spelar bas. Michael Amott sade själv att han tyckte att det var grymt att kunna meddela fansen om detta projekt, och om den klassiska 90-talsgrupperingen som ingår i projektet. I samband med att projektet avslöjades meddelades det också att Black Earth kommer att göra en turné i Japan under tio dagar, med start den 17 maj. Turnén börjar i Tokyo, och går sedan vidare till Fukuoka, Hiroshima, Osaka och Aichi, för att avslutas den 27 maj i Sapporo.

Om du är ett stort fan av Arch Enemy, och skulle göra nästan vad som helst för att få se en av dessa spelningar men inte har tillräckligt med pengar för att resa till Japan, kan ett alternativ vara att låna pengar på https://advisa.se. De pengarna kan ge dig minnen för livet.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *