In Flames släpper nytt album

Det svenska metalbandet In Flames har etablerat sig som ett av de främsta inom sin genre, och räknas idag som en av pionjärerna inom melodisk death metal. Sammanlagt har bandet sålt mer än 2,5 miljoner album över hela världen, och i vinter planerar kvartetten bestående av Anders Fridén, Björn Gelotte, Peter Iwers och Niclas Engelin att utöka den siffran betydligt, då de släpper sitt nya album Battles. Det är In Flames tolfte album sedan bandet bildades år 1990, och det kommer två år efter bandets senaste studioalbum, Siren Charms.800px-AndersFridenSonisphere2011-2

Battles kommer att släppas den 11 november 2016, men bandet har redan börjat skapa hype kring sin skiva genom att bjuda fansen på två av låtarna från albumet, som finns tillgängliga att streama. Det handlar om låtarna ”The End” och ”The Truth”. Bandets gitarrist, Björn Gelotte, har sagt om låten ”The End” att det är en ganska typisk In Flames-låt, men att den har en väldigt positiv känsla, som får en att inse att man måste se till att uppskatta varje ögonblick. Gelotte har också sagt att albumet i sin helhet kommer att ha en ganska optimistisk ton, och sångaren Anders Fridén verkar instämma i detta. Han säger att det antagligen delvis beror på att de spelade in skivan i Los Angeles, och att producenten Howard Bensons team höll energinivån uppe under hela processen. Musikrecensenter har sagt om låten ”The End” att den har ett mer melodiskt sound än vanligt.

Lagom till att skivan har varit ute i två månader kommer bandet också att ge sig ut på turné i Europa, tillsammans med Avenged Sevenfold och Disturbed. In Flames-fans har med andra ord mycket att se fram emot under hösten och vintern 2016/2017.

Om du vill vara säker på att du kan sitta bekvämt när du ska lyssna på Battles för första gången, ska du gå in på Furniturebox.se. Där finns ett stort utbud av soffor för alla smaker, så att du kan hitta en soffa som passar just dig. Då kan du vara säker på att du inte kommer att distraheras av något, utan bara kan luta dig tillbaka och fokusera på musiken.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *