Allt fler hårdrocksmusiker mister sina liv

Under mycket kort tid har stora musiker inom den nutida hårdrocksvärlden av olika skäl mist sina liv. Det är en stor sorg då dessa artister har framträtt som stora förebilder för en yngre generation och som numera inte längre finns nå mer. Så sent som bara någon månad sedan avled den världskända gitarristen Oli Herbert från All that remains samtidigt som det gått lite mer än ett år nu som Linkin Parks frontman lämnade jorden.

Hårdrocksstjärnan Oli Herbert hittad död

Så sen som den 16 Oktober i år hittade man gitarristen Oli Herbert från All That Remains död vid en damm i närheten av sitt hem i Connecticut. Vad som egentligen har skett är än idag oklart, men man har inga misstankar för att det skulle kunna vara ett brott iblandat, istället har man valt att kalla det för en ”olycka”.

Den talangfulle gitarristen var med och grundade hårdrocksbandet All that remains redan 1998 och har sedan dessa medverkat i bandet. Hans plötsliga död kommer som en stor chock för de resterande bandmedlemmarna som just nu är i en stor sorg. Gitarristen blev bara 44 år gammal.

All that remains är ett världskänt band som skapat 8 storslagna album och sålt över en miljon exemplar jorden runt. Så sen som år 2015 medverkade bandet i den svenska festivalen Sweden Rock, vilket blev en stor succé.

Chester Bennington, en stjärn som föll för tidigt

En man som haft stort inflytande för många yngre ungdomar med sin välskrivna musik och starka budskap är sångaren Chester Bennington, från bandet Linkin Park. Nu har det gått över ett år sedan artisten valde att lämna livet på jorden men tomheten efter honom har varit mycket stor hos både fans, familjer och musikvärlden.

Chester startade sin musikkarriär redan 1992 men startade inte Linkin Park fören år 1996 och var aktiv i bandet fram tills år 2017 då han valde att avsluta sitt liv.

I samband med Chesters död anordnade flera stora artister hyllningskonserter där man både sjöng och spelade musik för och till Chester. Främst var det egna tolkningar av hans egna låtar och/eller med andra låtar som artisterna fann passande. Många människor har deltagit och visat sitt stöd för att fler ska få upp ögonen för de människor som lider utav psykisk ohälsa likt Chester gjorde. Dessutom valde flera tusen att donera pengar till organisationer som kämpar aktivt med att förhindra och förebygga självmord.

Dessvärre är det många människor och musiker som lever i samma situation som Chester gjorde, och det är också mycket vanligt att man använder sitt kändisskap som en maskerad för att andra så att dem inte ska se eller förstå sig på hur dåligt man faktiskt mår. Men bara för att man är en artist betyder det inte att man är en robot. Vilket är viktigt att komma ihåg för alla människor.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *