Hårdrocksnyheter

Nya superbandet ”Black Swan”

Självklart minns vi väl alla Robin McAuley, från det numera klassiska hårdrocksbandet MSG? Nu har herr McAuley bildat ett nytt band i form av Black Swan, där vi glädjande nog även hittar basisten Jeff Pilson (Dokken) och gitarristen Reb Beach (Winger, Dokken) samt trummisen Matt Starr (Mr. Big). Det här är en riktig supersättning som garanterar musikaliska höjder! Bandet släpper sin debutplatta under bolaget Frontiers Music i februari 2020. Den som gillar vinyl kan glädjas åt att skivan kommer finnas tillgänglig på LP, men självklart kommer den också släppas på CD samt i form av digitalt material. Det här är verkligen något att se fram emot för alla som gillar klassisk metal!

Easy Actions återkomst

Ett rockband är lite som ett företag; det gäller att nå ut med sin produkt till en bred publik för att kunna tjäna tillräckligt med pengar. Självklart underlättar någon form av startkapital innan dess att pengarna börjar rulla in, något som enkelt kan lösas genom företag som https://www.capcito.com/sv med flera. Hur det var med den ekonomiska situationen i det svenska bandet Easy Action är dock okänt. Bandet hade sin storhetstid runt mitten av 1980-talet i samband med skivsläppet ”Talk of the town”. Här gjorde bandet en helomvändning från glamrock a la Poison till ren AOR, till många fans förtjusning. Sångaren Tommy Nilsson, gitarristen Kee Marcello med flera hade verkligen lyckats med en toppenplatta där den ena melodiska rocklåten avlöste den andra. Easy Action upplöstes tråkigt nog strax efter ovan nämnda skiva, men uppstår nu på nytt – men en ny platta. I samband med återföreningen släpps ”Talk of the town” på nytt, remastrad och med bonuslåtar!

Svenskt igen – ny platta med Heat!

Den svenska rocksensationen Heat kommer snart ut med sin nya skiva, kort och gott titulerad ”Heat II”. Med nya plattan, som släpps i februari 2020, kommer Heat nära sina rötter i form av klassisk rock med attityd och skulle vara en värdig uppföljare till första plattan – och därav namnet Heat II. Heat innebär alltid musik med mycket energi och det märks att grabbarna i bandet verkligen njuter av vad de åstadkommer tillsammans. Det här har exempelvis märkts på bandets framträdande på Sweden Rock Festival, som kan avnjutas på live-plattan som släpptes tidigare i år. Rock on!

Jorn Lande spelar in covers

Den extremt duktige norska sångaren Jorn Lande är känd från bandet Masterplan och har en röst som påminner om David Coverdale från Whitesnake. Jorn är stolt över sina rötter och vill visa detta genom att släppa en skiva som innehåller covers av band som format hans karriär. På plattan kommer vi hitta låtar av hårdrocksband som Dio, Thin Lizzy och Deep Purple men också av pop-artister som Don Henley och Peter Gabriel, för att nämna några.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *